Детските клубовe

78
Детските клубовe

55% от родителите ползват услугите им, само когато се налага

Почти непознати преди десет години, детските клубове набират все по-голяма популярност у нас. Те присъстват в търговските центрове и сладкарниците, а в големите градове всеки квартал се радва на такова заведение.

Родителите все по-често избират този вариант, за да отпразнуват рождените дни на децата си, защото детският клуб поема грижите по организирането на игрите, осигуряването на тортата и храните и напитките за възрастните гости.

Въпреки това родителите все още са скептични към такъв вид услуги. 55% от тях, гласували в анкетата на dete.bg с въпрос "Посещават ли децата ви детски клуб", са посочили отговор "Само когато ми с налага". 9% никога не са използвали такъв вид услуга, защото не я одобряват.

Притесненията често са свързани с педагогическата компетентност на персонала, зает с наглеждането на децата, защото в страната ни конкретни изисквания за образователната им степен няма. Родителите често се притесняват и от разнасянето на зарази сред децата, въпреки че сред вътрешните правила на всеки детски клуб е недопускането на болни деца.

Утвърдителен отговор на въпроса дали поверяват децата си на грижите на детските клубове са дали 18% от гласувалите в анкетата. Също толкова от родителите нямат финансовата възможност, за да използват този вид услуга. Таксите в тези заведения се движат в рамките на от 3 до 10 лева, в зависимост от екстрите, които предлагат.

Обикновено в детските клубове се допускат деца на възраст над две години, а по-малките с придружители. В залата за игра задължително мъниците влизат по чорапи или с пантофи, донесени от вкъщи. Не се допуска внасянето на играчки отвън, както и на храни и напитки. За децата се води и картотека, където се записват основните им данни, както и тези на родителите.

Посетете и страницата ни във Фейсбук.Коментари

Коментар: 5
Коментар: 4
1zqjzh'"(){}:/1zqjzh;9

Коментар: 3
Коментар: 2

1zqjzh'"(){}:/1zqjzh;9

Коментар: 1

hubavo - da ostavi6 detetto da se naigrae i da si po4ine6. no kak kato ne e viarno, 4e ne vzimat bolni deca. ima sus sopoli do kolenata


  • 1

Добави коментар