Детски музей до метрото

68
Детски музей до метрото

Идеята е малчуганите не само да наблюдават експонатите, а и да играят с тях

Детски музей по американски образец ще отвори врати у нас през 2015 г. Идеята е малчуганите не само да наблюдават експонатите, а и да играят с тях, като така придобиват познание за света, хората и цивилизацията.

"Музейко" е проект за 22 млн. лв. на фондация "Америка за България", съобщи вестник "Стандарт". Детският научен център от последно поколение, чието строителство започва другата седмица, ще се помещава в жк. "Студентски град", непосредствено до метростанция "Г. М. Димитров", на площ от 3500 кв.м.

Архитектът на "Музейко" е Лий Школник от Ню Йорк. Неговата концепция е сградата да представя движението във времето и пространството. За целта "Музейко" ще бъде на 3 етажа, символизиращи миналото, настоящето и бъдещето.

На първия етаж ще бъдат изложени експозициите от миналото - археология, палеонтология и геология. Настоящето ще бъде представено на втория етаж чрез архитектура и природен свят, а бъдещето ще очаква малчуганите на третия етаж с изложба на последните технологии, роботика и космически изследвания.Добави коментар