Детски кът в Политехническия музей

389
Детски кът в Политехническия музей

Вече е обновен

Изцяло обновеният детски кът на Националния политехнически музей (НПТМ) в София отвори врати с подкрепата на ИКЕА. Мястото ще позволи на музея да осъществи своите нови програми, свързани с малки деца, ученици и семейства.

За новия облик на детския кът допринасят мебели и аксесоари от ИКЕА, като той е част от глобална инициатива LET’S PLAY на компанията. Целта на кампанията е да даде възможност на всички по света да играят повече, защото хората обичат играта, а тя от своя страна е полезна за малки и големи. Освен условия за игра, в обновеният детски кът в НПТМ ще могат да се осъществят образователни активности за деца и ученици, с участието на специалисти от музея.„Партньорството с ИКЕА е чест за музея. Дарителският жест на компанията подпомага най-вече децата, любимата публика на Националния политехнически музей. Създава прекрасни условия бъдещите български откриватели да работят в естетическа среда и да откриват талантите си докато учат и се забавляват. „Благодарим ти ИКЕА!”, заяви д-р Екатерина Цекова, директор на НПТМ.

„Щастливи сме, че днес поставяме начало на поредното партньорство, което насърчава играта. Инициативата LET’S PLAY носи забава, но нейната поява не е случайна – тя е плод на задълбочено изследване на ИКЕА върху темата игра. Резултатите от него показаха, че играта е много важна за децата, развивайки тяхното въображение и интелект. Това се отнася и за възрастните, които благодарение на играта опознават по-добре света на децата и се отърсват от стреса. Убедена съм, че пространството в Политехническия музей ще предложи на децата и техните семейства много възможности за забавление и знания и ще се превърне в тяхна любима дестинация“, сподели Йоана Цонева, маркетинг мениджър на ИКЕА България.Добави коментар