Детска ложа на стадиона

66
Детска ложа на стадиона

Феновете под 18 години в отделен сектор с двойно повече пазачи

От специална ложа децата ще гледат футболните мачове на стадиона. Целта е хлапетата под 18 години да бъдат настанявани в отделен, изолиран от останалите сектор с двойна охрана, за да не пострадат по време на футболните срещи. Това е едно от революционните предложения, които МВР, БФС, клубовете, феновете и кметове обсъждаха на кръгла маса за футболното хулиганство вчера.

"Целта е да не се ограничават децата. Защото сега е забранено за непълнолетни да посещават спортни мероприятия след 20 ч., а много футболни срещи започват от 21 ч.", обясни след срещата вътрешният министър Цветан Цветанов.

В "детския сектор" пушенето и вулгарният език ще са абсолютно забранени. До клетката за деца ще се стига през отделен вход на стадиона. Все още се уточнява дали децата могат да са с придружител в този сектор, или ще се допускат сами. Една от идеите е тези хлапета, които идват със семействата си, да имат право да гледат мача и от останалите сектори.

По време на срещата бе обсъден и късният час на мачовете. В момента футболните срещи, по настояване на bTV Media Group, започват в 21 часа. Всички участници се обединиха около мнението, че часът е прекалено късен.

За момента обаче това не може да се промени, тъй като има подписан договор и медията вече е подредила програмата си до края на сезона. Контрактът изтича с края на първенството през май. При преговорите за нов договор обаче БФС и клубовете ще настояват да няма толкова късни мачове.Коментари

Коментар: 1

ако ще и екскорт от нсо да осигурат мойте деца на стадион няма да стъпят


  • 1

Добави коментар