Детска градина - самолет

91
Детска градина - самолет

Учител създаде градина, която децата посещават с радост

Учител в грузинския град Рустави намерил необикновен начин да привлече вниманието на децата към науката и образованието, превръщайки стар самолет Як-42 в детска градина.

Гари Шапидзе закупил старият Як-42 на Грузинските авиолинии и оборудвал вътрешността му с образователни пособия и играчки, като запазил инструментите и вътрешността на пилотската кабина, за да могат да си използват за игри от децата.

„Идеята беше да направя детска градина, която децата да посещават с радост”, разказва пред АФП Шапидзе, който е ректор на Грузинско-украинския институт за социални отношения, който ръководи детската градина.

„Понякога децата изпитват затруднения да се адаптират към детската градина, към новата среда. Решихме да им помогнем, превръщайки то в забавление”, разказва още ентусиастът, цитиран от bTV. В пилотската кабина на стария съветски самолет има около 1 500 бутона, което позволява на 15-те деца в частната детска градина да играят, като имитират летците при излитане.

Месечната такса, която заплащат родителите на децата, които искат да посещават самолета-детска градина, възлиза на около 70 евро на месец или двойно на таксите, заплащани в държавните занимални.Добави коментар