Децата се хранят здравословно

56
Децата се хранят здравословно

В детската градина

Няколко месеца след въвеждането на новата наредба за храненето на децата в детските заведения от Българската агенция по безопасност на храните провериха спазва ли се тя и какво действително хапват малчуганите.

На случаен принцип инспекторите избраха 92-ра детска градина "Мечта" в столичния квартал "Левски". Те не откриха нередности в това детско заведение. Междинното хранене и десертът бяха от плодове, а хлябът – по стандарт. Въпреки повишените цени на продуктите, от "Мечта" все още успяват да покриват изискванията.

Все още има отделни места, където се предлагат нездравословни храни. Важно е да се прекъсне порочната верига от информацията, която имат родителите за храненето в ранна възраст. Детето придобива навиците на родителите, обясни психологът Ипократис Пападимитракос, цитиран от ТВ7.

Не трябва при първия отказ на детето да яде родителят да му дава нещо различно от приготвеното блюдо. Децата имат много силен инстинкт за самосъхранение и ако казва, че не е гладно – значи не е. Когато е гладно със сигурност ще си поиска храна, категоричен е Пападимитракос.Коментари

Коментар: 1

да бе, хранят се здравословно. всеки ден им мажат филии с лютеница в нашта детска градина


  • 1

Добави коментар