Децата самотни без интернет

42
Децата самотни без интернет

Да ги лишиш от Мрежата е все едно да нямат телефон

Близо половината от децата до 12 години изпитват тъга, когато са лишени от интернет, установи британско проучване. Всяко пето дете пък се чувства самотно без достъп до Мрежата, предаде Телеграф.

Липсата на интернет прави тъжни половината деца на възраст до 12 година във Великобритания, пише TechNews.

При по-големите деца, 12-16 годишни, ситуацията е малко по различна. 60% от тях изпитват тъга, а 48% самота, когато нямат достъп до интернет, установява проучването на Intersperience.

Децата на възраст до 12 години вече са напреднали потребители на Интернет. 74% от тях ползват Мрежата за игри, 65% решават домашните си задачи, а над една трета се ориентират за цените на стоки в Интернет.

Фактът, че децата са емоционално въвлечени в регулярното ползване на Интернет, е негативен. Това обаче е абсолютно нормално за съвременното общество, където голяма част от социалния живот преминава онлайн, коментират от Intersperience.

Да лишиш дете от Интернет е все едно да оставиш възрастен без телефон - той ще се чувства самотен и тъжен без устройството за връзка, с което e свикнал, посочва woman.bg.Коментари

Коментар: 1

Ако изобщо не им даваме достъп до мрежата, може би няма да са самотни и ще отидат да си играят със себеподобните зад блока. Ние да не би цял живот с интернет да сме расли?


  • 1

Добави коментар