Децата, които прекарват повече време навън, са по-щастливи възрастни

65
Децата, които прекарват повече време навън, са по-щастливи възрастни

Да изпратите децата навън да играят е не само добър начин да ги изведете от вкъщи, но и полезно и за тяхното психично здраве

Да изпратите децата навън да играят е не само добър начин да ги изведете от вкъщи, но и полезно и за тяхното психично здраве. Както показва ново проучване на университета в Орхус,  Дания, децата, които повече прекарват повече време сред природата, имат по-малка вероятност да развият различни психиатрични разстройства като възрастни.

Това изследване по същество потвърждава нещо, което винаги сме знаели: Играта на открито е полезна за цялостното щастие и развитие на децата.

Смисълът на това проучване е да се докаже, че „зеленото пространство“ е полезно за децата, а интегрирането на естествената среда в градските райони има доказани ползи.

Факт е, че децата просто не прекарват толкова време навън, както преди. Проучване от 2016 г. във Великобритания показва, че средно едно дете прекарва малко повече от четири часа седмично, наслаждавайки се на Майката природа, в сравнение с 8,2 часа по времето на родителите му. Това може да се обясни с нашите натоварени графици и възхода на технологиите, но не променя факта, че децата ни не получават достатъчно свеж въздух и слънце.

Има много доказателства за това, че играта на открито е от ключово значение за развитието на детето. Тази свобода им дава воля на въображението, прави ги по – активни и им позволява да изследват света около тях.

Затова, когато е възможно, отделете известно време в графика на семейството си и излезте, това е чудесен, достъпен начин да ангажирате малките им и развиващи се умове.Добави коментар