Децата и телефоните

129
Децата и телефоните

Родителите все по-внимателно следят децата си в интернет

Близо 30% от малките деца под 10-годишна възраст разполагат с лични мобилни апарати, сочи скорошно проучване във Великобритания. Голяма част от родителите (69 на сто) посочват, че наличието на телефон у детето е предпоставка за по-голяма сигурност, предвид възможността за постоянен контакт.

Опцията за контрол и наблюдение прави възрастните все по-склонни да пренебрегват предупрежденията от различни здравни организации за потенциалната опасност за малчуганите от радиационно облъчване от мобилните телефони.

1 на 10 от децата в горепосочената възрастова граница сърфират свободно в интернет, възползвайки се от възможностите на своя смартфон. 16 на сто от подрастващите влизат в световната виртуална мрежа чрез собствения си лаптоп. ¼ има ел. поща, 8% са с профил в социална мрежа.

Детската активност в интернет обаче се следи все по-изкъсо от родителите. По данни от проучване сред 2 000 семейства едва 12 на сто оставят децата си без надзор по време на ползване на лаптоп, компютър или друго устройство, осигуряващо връзка с уеб пространството.

Половината от анкетираните признават, че дори блокират достъпа до множество неподходящи за малките интернет сайтове.Добави коментар