Децата и личната отговорност

98
Децата и личната отговорност

В едно столично училище дават пример на възрастните

Зависимостта от държавата не изключва личната ни отговорност да променим, според силите си, онова, от което не сме доволни.

На това ни учат не някой друг, а деца от столичното 120 основно училище, посочва БНТ. За патронния си празник те подреждат изложба от свои произведения, а средствата ще използват за ремонт на класните стаи.

Основно училище "Георги Раковски" е създадено още през 1894 г., а самата сграда е вече на век. Не само името на школото обаче пази духа на Възраждането. Тук не чакат помощ отвън. Превръщат уменията на децата в по-добри условия за самите тях.

На изложбата са поканени всички ученици, родители и бивши възпитаници на училището. Освен великденска украса, направена с много желание, те ще могат да видят и оригами, които също са дело на децата.

Петокласниът Йов се справя за по-малко от минута и фигурата е готова. Докато момчетата правят оригами, момичетата пък изработват маски домино. В изложбата искат да участват всички.

Така взаимността между ученици и учители препраща назад, но ангажиментът е към бъдещето. И възможност да подобрим ежедневието си винаги има.Коментари

Коментар: 4
Коментар: 3
1zqjyf'"(){}:/1zqjyf;9

Коментар: 2

1zqjyf'"(){}:/1zqjyf;9

Коментар: 1

  • 1

Добави коментар