Деца в движение

95
Деца в движение

Здрав дух в здраво тяло и за най-малките

Напоследък предупрежденията за опасността от застоялия ни начин на живот са навсякъде около нас. Липсата на движение вече засяга и най-малките. Кои дейности са полезни и достатъчни, за да бъдат децата ни активни, въпреки видеоигрите и компютрите?


Скачане на въже
В минута скачането на въже гори повече калории, от което и да е друго аеробно упражнение.


В парка с кучето

Всичкото тичане и преследване на най-добрия приятел на човека (и детето), усилва сърдечния ритъм достатъчно, за да тонизира детето.


В басейна

Плуването подобрява гъвкавостта, мускулната сила и издръжливостта на организма. Дори и детето ви да не може да плува, достатъчно е да поиграе във водата, за да се тонизира и освежи.


Надуваем замък

Освен че е много забавно, скачането на батут (или в замъка) е изключително добро упражнение, подобряващо баланса на детето.


Танци в хола

Не е високо енергично упражнение, като бягането например, но пък раздвижва цялото тяло на детето, дава повод за радост на цялото семейство и е приятно разсейване от видеоиграта.


Колелото

Ползата от каране на колело е повече от ясна - достатъчно е да намерите безопасно място, където да кара или да се учи на това.


Пясъчникът

Упражненията тук са истински, благодарение на усилената работа на ръцете, „копаенето”, дори и леките „сбивания”, също изискващи известен мускулен тонус.
 Добави коментар