Деца управляват виенското кметство

65
Деца управляват виенското кметство

За седмица и за трета поредна година

От днес до края на седмицата виенското кметство е детска територия. Деца от 6 до 13 години могат свободно да влязат общината в рамките на ваканционната програма "Хайде в кметството!" и да управляват града, съобщиха за БГНЕС от Бюрото за връзки с Община Виена в София.

"Когато децата правят политика, много бързо се изправят пред същите въпроси, които трябва да решават възрастните политици. Вдъхновяващо е с колко забавление и виц те търсят идеи и решения", заяви заместник кметът за работа с деца и юноши Кристиан Оксонич.

Тази седмица за трета поредна година в детските ръце са оставени сметосъбирането, охраната, пощите, банковите дела. Забавленията са гарантирани в областта за игри, градината с правилата на пътя и художническото ателие. Детската служба по труда предлага подходяща работа, а за реализацията на собствени бизнес идеи са определени свободни територии. Спечелените "пари" могат веднага да бъдат похарчени в магазина, ресторанта или на надуваемия замък.

В рамките на иницативата се провежда и детски фотоконкурс, чиито победители в различните категории бяха обявени ан 18 август и получиха Третата виенска награда за детска снимка. Изложбата е разположена в Аркадния двор на кметството, а мотото е "Голямо и малко". Една от отличените снимки във фотоконкурса e "Голям интерес към малки охлюви" на Катарина Визер, 10 години.Добави коментар