Деца убиват

96
Деца убиват

Всеки месец едно дете извършва убийство

Всеки месец в България едно дете извършва убийство. Осем убийства от деца на деца са станали от началото на годината, сочи статистиката на МВР. Един от най-фрапиращите случаи е убийството на абитуриентката Севиля Райчева в столичния квартал "Люлин".

За престъплението са обвинени двама ученици на 17 години - Янка и Антон. И двамата са в ареста вече четвърти месец. Близките на обвинения Антон обаче твърдят, че разследването по делото е зациклило, а младежът е тежко болен и трябва да излезе на свобода. Баща му Венцислав Ангелов живее трудно. Казва, че всички в дома му са като белязани и гледат да се скрият от очите на хората. Венцислав все още не може да повярва, че синът му е способен да извърши това, в което е обвинен.

Фактите по делото обаче са категорични - момичето е заклано в дома си, нанесени са му 25 удара с кухненски нож. На мястото на престъплението са открити ДНК следи от двамата обвиняеми - Янка и Антон. И двамата са 17-годишни, от добри семейства, живеят в Люлин и имат проблеми в училище.

Полицаите твърдят, че Севиля е убита за десетина грама злато. Но не само мотивът за престъплението шокира разследващите. Една от приятелките на убитата заявява по време на разпитите, че се радва за смъртта на Севиля, защото била „тъпа и сдухана“.

Близките на Антон твърдят, че престоят му в ареста може да се окаже фатален и че откакто е зад решетките, не е разпитан нито веднъж. Упрекват прокуратурата, че не работи по делото и затова разследването е зациклило. Обвинението обаче изтъква, че процесът върви в нормални срокове.

Разследването тепърва ще установи дали Антон е нанасял удари с нож на жертвата или, както твърди защитата му, само е гледал как едно момиче убива друго. До момента всички съдии, които са се произнасяли по искането му да излезе на свобода, са категорични, че той е опасен, може да извърши ново престъпление и не се е разкаял за стореното.Добави коментар