Деца снимат за National Geographic

114
Деца снимат за National Geographic

Детските очи виждат всичко

Детското издание на списание National Geographic представя във Варна част от най-добрите фотографии, отличени в Международния конкурс за 2010 г. Сред тях е снимката на 14-годишната Магдалена Велкова от морската столица, отличена със специална награда.

Всички снимки са направени от деца на възраст от 6 до 14 години. Има кадри, които не можеш да повярваш, че са уловени от детско око. Като снимката на 11 годишната Джоди от Великобритания, която показва отчуждението на хората в града.

На друга фотография виждаме как малчугани надничат в дъждовна вода, отразяваща сив панелен блок. И красотата не убягва на детските очи, вперени в обектива.

Като снимката "Когато порасна..." на 14-годишната Магдалена Велкова от Варна, с която печели 1-ва награда в националния конкурс на National Geographic в категория "Хора" и специалната награда на международното жури. Маги казва, че я е направила преди три години и не й е била чужда мисълта за фотоконкурса.

Кадрите особено в категорията "Смешки" естествено привличат деца. Тук е снимката на 12-годишната Деспина Текели от Гърция, спечелила и голямата награда на международния фотоконкурс, припомня БНТ. Детските очи виждат всичко.Добави коментар