Деца се бият в клетка

92
Деца се бият в клетка

Искали да го правят, оправдават се бащите

Видеозапис на две малолетни момчета, биещи се в клетка пред ликуваща тълпа в британски клуб, бе остро осъден от държавни служители и организации за защита на децата, които окачествиха боя като варварски. Двете момчета - на 8 и 9 години, не носят протектори и каски, а на записа се вижда, че едното плаче, съобщи bTV.

Политици и медицински експерти изразиха тревога, а полицията започна разследване на случая след появата на записа на 10 септември. Лентата е заснета в Грийнлендс - бар и обществен клуб в Престън, Северозападна Англия.

На записа, публикуван в интернет, се вижда как момчетата се бият в клетка, наблюдавани от десетки възрастни. Управителката на клуба Мишел Андерсън заяви, че момчетата не са били в опасна ситуация по време на кратката демонстративна схватка, след която имало няколко спаринга между възрастни. По думите й в боя не е имало удари и ритници.

"Този спорт въобще не е опасен, той е контролиран". Така коментира случилото се Ник Хартли, чийто 8-годишен син Кайън е един от участниците в боя. "Синът ми обича да прави това, никога не е бил принуждаван. Той иска да го прави, така че го оставете", заяви още бащата.

Полицията съобщи, че няма да повдигне обвинения по случая.Добави коментар