Деца-пилоти в Бургас за 1 юни

30
Деца-пилоти в Бургас за 1 юни

Авиомузеят в Бургас организира игра "Успешен полет"

За международния ден на детето - 1 юни, авиомузеят в Бургас организира игра "Успешен полет", в която участниците ще бъдат разпределени в два отбора - пилот и ръководител въздушно движение.

Ръководителят въздушно движение ще трябва да насочва пилота, който със завързани очи, по пистата, трябва да премине успешно през препятствия. Спечелилите отбори ще участват в "разбиването" на самолет, пълен с лакомства, съобщи БТА.

През целия ден за децата входът за посещение в музея ще бъде безплатен. Авиомузеят се намира в района на летището в бургаския квартал "Сарафово", припомня вестник Стандарт.

Експозицията на пътнически, селскостопански и военни самолети е разположена на открито. На летището посетителите могат да видят истинската "легенда" на авиацията - самолетът Ан-12, в който има интерактивна изложба, както и реактивния пътнически самолет Туполев - Ту-154.

Любителите на силни усещания могат да опитат авиаторските си умения с тестови "полет" с МиГ-17 Ф Fresco, както и с фронтовия изтребител МиГ-17, който е най-широко разпространеният самолет по време на войната във Виетнам. Музеят на авиацията в Бургас разполага с девет летателни машини.


Добави коментар