Деца намериха пари и ги върнаха

68
Деца намериха пари и ги върнаха

Изобщо не си помислили да задържат 200-те лева

Деца от Шумен намериха портмоне с 200 лева и го предадоха в полицията. Трите момчета отивали към парк „Кьошковете" да карат велосипеди. На пл. „Александър Стамболийски" в Шумен петокласникът Пламен Начков забелязал мъжко портмоне. Подминал го, а след това се върнал и извикал на другите две момчета - Александър Начков и Жоро Кръстев, да спрат.

Пламен взел портмонето и помолил майка си да отидат да го предадат в полицията. Полицейските служители се свързали със собственика на портфейла. Мъжът пристигнал в районното управление в Шумен, където портмонето му е предадено. Освен парите, в портмонето имало и документи. За награда собственикът дал на децата 20 лева, за да се почерпят, разказа единият от малчуганите Александър, цитиран от Дарик радио.

Дори за миг децата не са помислили да задържат парите. „В училище и в къщи са ни учили да не вземаме чужди пари", казват Пламен и Александър. Категорични са, че ако отново им се случи да намерят чужди вещи, ще ги предадат в полицията.

От полицията съобщават, че трите момчета ще получат благодарствени грамоти чрез директорите на училищата им. Пламен Начков е ученик в 5 клас от СОУ "Йоан Екзарх Български", Александър Начков е шестокласник в СОУ "Сава Доброплодни" и Жоро Кръстев е ученик в 5 клас в Природо-математическата гимназия "Нанчо Попович".Добави коментар