Деца намериха пари и ги върнаха

52
Деца намериха пари и ги върнаха

Третокласниците предали портмонето на дежурния учител

Деветгодишни деца в София намериха загубени пари на улицата и ги предоха на дежурния учител. Жоро, Румен и Мартин са открили портмоне, в което е имало 300 лева и още няколко разпилени банкноти в близост.

Вместо да ги вземе за себе си и да смени например старото си колело, Жоро решава да каже за откритите пари на родителите си, съобщава bTV.

Това е голяма сума и си представих, ако аз загубя 100 лева, как ще се чувствам. Например може да са на някой родител, който е много притеснен, като са му паднали тези пари, заяви третокласникът.В крайна сметка децата предават изгубените пари на дежурния учител на двора.

„Не е най-важното да се изкарват шестици, а като родители е добре да акцентираме на доброто възпитание, повече да даваш, отколкото да взимаш с цел да станат хора", коментира Таня Нинова, преподавател в ОУ "Васил Априлов".

Заради добрата постъпка преподавателката обещала на момчетата да ги заведе на сладкарница.

В училищния двор започна спор дали намерените пари трябва да се върнат или да се похарчат. В случай, че притежателите не се появят, учителите уверяват, че намерените 400 лева ще отидат по предназначение - за по-големи удобства на учениците и ремонт на сградата.Добави коментар