Детето тръгва на детска градина?

220
Детето тръгва на детска градина?

Да го подготвим!

Наблюденията на психолози сочат, че децата, които посещават детска градина, се оказват значително по-подготвени за училище и още през първата година на обучение показват по-добри резултати от връстниците си, които не са ходили на градина.

Обяснението е, че в детската градина дневният сън е задължителен, а той спомага за укрепване на имунитета и нервната система.
Детето по-бързо се адаптира къмновата обстановка, по-рядко боледува и по-бързо усвоява учебния материал. Следобедният сън в детската градина спира да е необходим обикновено три месеца преди тръгването на училище.

Дневният сън не е единствената причина, поради която децата се чувстват по-добре в училище. Не по-малко значение имат възпитателите и приятелите. Именно с тях детето получава първите си уроци по общуване в колектив.

Как да научим детето да дружи

Подготовка за детската градина


Необходима ви е повече от една седмица за настройване. И така, какво е необходимо да направим, за да се адаптира детето по-лесно на новото място в непозната компания?

1. Ако у дома за обяд детето яде само едно ястие, определено ще се изненада, че в детската градина има второ и трето ястие. За целта започнете да променяте режимана хранене у дома.

2. По-често гответе обичайни за детската градина закуски.

Детската ясла: Норвегия срещу САЩ

3. Подкрепяйте детето в опитите му да се храни самостоятелно.

4. Детето ви разбира много неща и можете спокойно да започнете да му разказвате за детската градина. Обяснете му, че там ежедневно се събират деца, които заедно се разхождат, играят и общуват. Всяко дете си има легло, шкафче и място на масата. Там ще намери много приятели.

5. За да стане напълно ясно на детето за какво му говорите, заведете го в някоя група в детската градина. Пообщувайте с ръководителката на групата и разгледайте детската площадка.



Добави коментар