Детето е палаво? Спрете му "Прасето Пепа"!

328
Детето е палаво? Спрете му Прасето Пепа!

Детски поведенчески психолог предупреди, че гледането на детския сериал "Прасето Пепа" може да направи децата по-палави

Детски поведенчески психолог предупреди, че гледането на детския сериал "Прасето Пепа" може да направи децата по-палави, пише в. Мирър, цитиран от БГНЕС. Консултантът по родителство и детско поведение Софи Джайлс предупреди и че телевизионното предаване може да насърчи децата да имат негативно отношение към родителите си.

Повечето родители с облекчение оставят детето пред телевизора, когато трябва да свършат нещо, а малчуганът трябва да стои мирен за кратко. Но въпреки че телевизията може да изглежда като перфектното спокойно разсейване за енергични малки деца, се оказва, че някои от любимите им програми могат да им причинят повече вреда, отколкото полза.

Не е тайна, че прасето Пепа е фаворит не само сред младежите, но и сред родителите. Въпреки това начинът, по който Пепа говори с баща си, като го нарича "глупав татко", например, може да се окаже особено вредно за подрастващото детско съзнание. „Интересно е колко невероятно покровителствен е начинът, по който малкото прасенце говори с татко Прасе, как героите подчертават този диалог - как изобщо режисьорът е позволил това да се случи“, възмущава се психологът пред вестника.

„Това наистина може да изкриви детската психика, и да знаете - децата са луди по Пепа!“, предупреди още Джайлс.

Добави коментар