Дете с над сто шева, нахапано от домашно куче

267
Дете с над сто шева, нахапано от домашно куче

Захапало детето два пъти, но се наложила тричасова операция

6-годишно момченце е било нападнато и жестоко нахапано по лицето и главата от домашно куче в пловдивското село Сърнегор, съобщи Нова телевизия. Инцидентът е станал преди 20 дни, а детето е претърпяло 3-часова операция в УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив и е прекарало пет дни в лечебното заведение.

Родителите на пострадолото момче разказват, че до кучешката атака се стигнало, след като тяхната съседка - собственичка на агресивното животно, дошла в двора им да пие кафе. В един момент кучето се промъкнало през дупка в оградата и легнало до собственичката. 6-годишното момче отишло да си играе с него, когато било нападнато, посочва вестник Стандарт.

„Кучето захапа сина ми два пъти, аз успях да го ритна и подгоня, а собственичката на кучето взе сина ми на ръце и го вкара в къщата. След това отидохме в медицински център в Раковски и подадохме сигнал на 112. Лекарят в Раковски ни каза, че не може да се справи с разкъсванията и бяхме препратени към хирургиите в Пловдив. Там синът ми претърпя 3-часова операция”, разказа пред Glas.bg бащата на детето Иван.

Майката Таня допълва, че вече три седмици синът й се храни със сламка, а белезите ще останат за цял живот. Тя иска възмездие и кучето да бъде умъртвено, защото има няколко нападения над други хора от село Сърнегор. В медицинската експертиза е записано, че телесната повреда е лека, но може да се промени след финалния преглед.

Добави коментар