Дете на екскурзия със 100 лева ваучер

246
Дете на екскурзия със 100 лева ваучер

Програмите за детските пътувания, зелените и ски училищата са от голямо значение за укрепване здравето на подрастващите и тяхната социализация

Да бъдат отпуснати средства за ваучери на стойност 100 лева за всяко дете за екскурзии. Тази идея ще бъде подкрепена от Министерството на туризма пред Министерството на образованието и науката.

Това стана ясно след среща на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова с председателя на Националната асоциация за детски и младежки туризъм Гина Шоева, съобщава вестник Стандарт.

Според нея програмите за детските пътувания, зелените и ски училищата са от голямо значение за укрепване здравето на подрастващите и тяхната социализация. Особено в условията на пандемия те биха могли да съчетават много добре училищните и извънкласните форми за подготовка.

Николова каза още, че при последната среща с бизнеса в зимните курорти е било предложено от хотлиери да се комбинират ваканциите между балканските държави, за да се осигури по-голям приток на деца в курортите ни през всички сезони.

Добави коментар