Денят на птиците ще бъде отбелязан в Софийския зоопарк днес

75
Денят на птиците ще бъде отбелязан в Софийския зоопарк днес

Две събития ще зарадват децата

Европейските дни на птиците се отбелязват от Българското дружество за защита на птиците в партньорство със Зоологическата градина - София и със съдействието на Екологичния научно-образователен център на Зоопарка.

По случай европейските дни на птиците Българското дружество за защита на птиците организира на 3 октомври 2015 г. две събития, с които да зарадва столичани и да им припомни колко обичаме птиците и желаем те да са около нас.

Основното събитие се организира в партньорство със Зоологическа градина - София и със съдействието на Екологичния научно-образователен център на Зоопарка.

Събитие І „Пътешествията на застрашените птици” – между 10 и 16 ч. в Зоологическа градина - София (за посетители работи само входът откъм кв. Хладилника).

11:00 Официално откриване на празника с посрещането на нов обитател на зоопарка – малкият креслив орел. Тъй като орелът си няма име очакваме на събитието той да бъде кръстен от най-малките любители на птиците. (пред сектор „Птици”)

11:30 – 14:00 Забавни игри за децата и техните родители, приятели на малкия креслив орел. (пред сектор „Птици”)

12:30 – 13:00 Чудото на миграцията. Невероятните пътешествия на египетския лешояд – приказка за деца и възрастни. (Екологичен център на зоопарка)

13:00 – 13:30 Къде зимуват червеногушите гъски? – прожекция на филм (Екологичен център на зоопарка

13:30 – 16:00 Още истории за прелета на застрашените птици; игри за деца и възрастни за запознаване с живота на египетския лешояд, червеногушата гъска и други мигриращи птици; рисуване на любимите мигриращи птици. (пред Екологичния център на зоопарка)Добави коментар