Дават допълнително ваканция на учениците

4163
Дават допълнително ваканция на учениците

Есенната ваканция на учениците тази ден ще бъде с един ден повече

Есенната ваканция на учениците тази ден ще бъде с един ден повече. 

Вместо да почиват само три дни – от 30 октомври до 1 ноември, неучебен ще бъде и 2 ноември, става ясно от публикация на председателя на Съюза на работодателите в системата на народната просвета на България и директор на 119-о СОУ Диян Стаматов.

„2 ноември - понеделник, е НЕПРИСЪСТВЕН ден за учители и директори в училищата. Според тълкуването на МТСП и разпоредбите на чл. 154 от К.”, обяснява за причината Стаматов. Той уточнява, че до дни ще има изменение на графика за учебното време от МОН, съобщава вестник Стандарт.

След това са коледната и междусрочната ваканция. Първата е от 24 декември до 3 януари – 11 дни. Между двата срока почивката е пет дни от 30 януари до 3 февруари включително.

Вторият срок пък има само една ваканция – пролетната. По традиция тя е по-кратка за зрелостниците. За учениците от 1-и до 11-и клас е от 3 до 11 април, докато за 12-и клас започва чак на 8-и.

Неучебни ще са дните на изпитите. На 19 и 21 май са матурите, а на 16 и 18 юни е националното външно оценяване за 7-и и 10-и клас. Неучебен, но присъствен за училищни, просветни и културни дейности, е 25 май.Добави коментар