Държавата обмисля връщането на малките ученици в клас

1259
Държавата обмисля връщането на малките ученици в клас

Това обяви здравният министър Стойчо Кацаров пред NOVA

Държавата обмисля връщане в училище поне на най-малките ученици, които в момента са в онлайн среда. В специално интервю за „Събуди се” здравният министър обяви, че това ще е първата мярка, която ще отпадне. Предвижда се въвеждането на т.нар. „щадящи тестове” за деца, ако бъдат одобрени, онлайн обучението ще отпадне.

Разработени са различни варианти, включително и пълен локдаун на държавата, но всичко зависи от развитието на четвъртата вълна на вируса.

Междувременно, интересът към ваксините в страната остава засилен. А проверка на наш екип показа, че на много места правилата се заобикалят.

Стойчо Кацаров призна, че здравната ни система се задъхва. Липсват респиратори, които ще търсим от чужбина. Обмисля се и вариант, при който тежкоболни пациенти ще бъдат изпращани за лечение в други държави. Не е изключен и локдаун.

С приоритет обаче ще се мисли за училищата и детските градини. 

Ситуацията училищата да са затворени, а заведенията отворени, здравният министър обясни с невъзможността системата за сертификати да заработи веднага в учебна среда.Добави коментар