Да свириш с Мидори

34
Да свириш с Мидори

Над 30 ученици на сцената с една от най-добрите цигуларки

Над 30 ученици от Националното музикално училище „Любомир Пипков" в София ще имат изключителния шанс да свирят заедно с една от най-добрите цигуларки в света - Мидори Гото.

Посланичката на мира ще организира майсторски клас с 4 талантливи българчета на възраст от 9 до 19 години, възпитаници на училището. Те ще свирят Чайковски, Крайслер, Брух и Менделсон.

Междувременно Мидори ще сформира квартет с техни съученици, с които на днес ще изнесат концерт пред учениците на други две столични училища, а непосредствено преди генералната репетиция за концерта в зала „България" те ще посетят и малките пациенти на Университетска педиатрична болница.

Паралелно с тези инициативи ще текат репетиции на Мидори с децата от Младежка филхармония „София" към НМУ „Л. Пипков". Заедно с тях на 19 май вечерта, американската цигуларка ще свири пред публика от 200 български деца с подбрана програма.

По време на своя концерт на 20 май в зала „България", Мидори ще изпълни Концерт за две цигулки в ре минор на Й. С. Бах, заедно с децата от оркестъра на столичното музикално училище и своя български ученик - Симеон Симеонов, пише dariknews.bg.

Мидори пристига в България за „Музиката на Америка" по покана на фондация „Америка за България" и „Кантус Фирмус". Тя ще остане в страната ни цяла седмица, която ще посвети на своите социални ангажименти.Добави коментар