Да пиеш вода, като детска игра

125
Да пиеш вода, като детска игра

Споделяме с вас няколко начина да научите децата си да пият повече вода

За всеки родител е важно да дава най-доброто за семейството и децата си, като им осигурява нежна грижа всеки ден. Много от най-важните неща обаче са толкова прости, че с годините, докато детето расте, те остават на заден план, а често дори ги подценяваме. Затова е добре да закодираме отрано полезните навици в детското съзнание , за да подсигурим здравословното развитие на организма им, когато ние няма да участваме толкова активно в тяхното ежедневие.

Добре известно е, че децата до тригодишна възраст трябва да пият вода с ниска минерализация. Това, което не всички знаят обаче е, че дори да преварим водата, ние само я пречистваме от бактерии, но не намаляваме нейната минерализация, което всъщност е най-важно за бебетата до три години. Затова е добре да даваме на децата си изворна вода, която ни помага да се грижим за тях и всекидневните им нужди.

Споделяме с вас няколко начина да научите децата си да пият повече вода:

  • Предлагайте им вода от най-ранна детска възраст, за да свикнат с нея. Така ще ги научите да предпочитат най-доброто за тях – водата.

  • Добавете лед в чашката им, това ще направи процеса на пиене по-интересен за тях.

  • Обяснете им, защо за нас е добре да пием повече вода, гледайте образователни филми и книжки.

  • Давайте пример и дори се състезавайте с тях. Всичко, което предаваме чрез игра, остава траен отпечатък в съзнанието на детето.

Водата е важна за нашия добър метаболизъм и подобрява храносмилането. Децата трябва да знаят колко е полезна и да си изградят навик да пият вода още докато са малки.

Можем да направим този процес за тях забавен и лесен с помощта на малките бутилки на Роса - 330 ml, от които могат да пият лесно дори и сами. Ниското й съдържание на минерали и натрий я прави подходяща за всекидневна употреба, дори и за най-малките.

Всеки ден е нова възможност да се грижим за децата си. Може да започнем с малки стъпки да изграждаме добрите им навици, за да им осигурим добър старт.Добави коментар