Да накарате детето си да пие вода вече не е трудно

5422
Да накарате детето си да пие вода вече не е трудно

Шведската компания Tetra Pak и „Бест Фрутс 17“ ЕАД представят овкусена вода, алтернатива на газираните напитки

Отглеждането на здраво и щастливо дете е основна цел на родителите, но по пътя към нея има много предизвикателства. Затлъстяването при децата, от една страна, все по-голям проблем в съвременното общество през последните години. Следвайки препоръките на здравните експерти, родителите се опитват да се справят с това, като поставят ограничения в диетата на децата си и въпреки това проблемът остава. Една от основните причини са големите количества захар, консумирана от децата. Например, някои безалкохолни напитки съдържат до 8 супени лъжици захар в единична опаковка.

Според последните изследвания на Световната здравна организация българските деца консумират огромни количества газирани напитки и това е една от основните причини едно от три деца в страната, между 6 и 9-годишна възраст, да е с наднормено тегло. Статистиката е сходна за целия Европейски съюз. Средно едно от три деца е с наднормено тегло, а цифрата е още по-смущаваща при възрастните - над 50% се борят с проблеми с теглото.

Овкусената вода Florina – предназначена за децата

Въпреки това, да накарат децата си да пият вода не е никак лесна задача, а истинско изпитание, което многократно тества креативността на родителите. Ето защо най-новото сътрудничество между шведската компания Tetra Pak и българската „Бест Фрутс 17“ ЕАД – Florina Вода – е перфектно решение както за децата, така и за самите родители.

Това е първата българска негазирана овкусена вода на нашия пазар в картонена опаковка и осигурява хидратация по свеж начин за малки и големи с четири фини аромата: диня и ягода; ябълка и киви; малина и къпина; портокал и мандарина. Тъй като съдържа съвсем малки количества висококачествен плодов сок и само 16 kcal на 100 грама, родителите могат да са спокойни, че децата им не прекаляват със захарта. Овкусената вода идва заедно с любимите пъстри герои от Angry Birds, които правят практичните 250-милилитрови картонени опаковки Tetra Brik® Aseptic привлекателни за колекциониране.

Природосъобразните опаковки Tetra Pak, идеални за консумация в движение

Tetra Brik® Aseptic се произвежда главно от материали от възобновяеми източници – над 70% от кутията е направена от картон от дървесина. Всички опаковки на Tetra Pak са произведени от картон от източници, сертифицирани или контролирани от Forest Stewardship Council™ (FSC™). Това е гаранция, че картонът е от гори, които се управляват отговорно и продължават да се разрастват.

Тъй като отговорното отношение към околкната среда е не само тенденция, а необходимост за всички нас, Tetra Brik предоставя на родителите възможността да превърнат обикновеното пиене на вода в част от възпитанието на децата си. Кутията Tetra Brik® Aseptic подлежи на цялостно рециклиране, така че когато е празна, трябва само да пъхнете сламката вътре, преди да я хвърлите в специалния контейнер за разделно събиране на отпадъци.

Тази опаковка запазва свежестта на съдържанието без необходимост от консерванти и охлаждане. Тя е лека и удобна за пренасяне, така че вие ​​или децата ви можете да ѝ се наслаждавате през всички сезони и да я държите както в хладилника, така и в чантата си, когато сте в движение.Добави коментар