Чуждоезикови лагери в Банско

67
Чуждоезикови лагери в Банско

Планинското градче така привлича туристи

През летния сезон големите хотели в Банско привличат туристи с чуждоезикови детски лагери. В рамките на една или две седмици деца от 7 до 13 години от различни градове на България изучават английски, като групите се водят от преподаватели от чужбина.

През целия престой в хотела учителите говорят с децата само на чуждия език, за да може обучението да бъде пълноценно, съобщи БНТ.

В един от големите хотели в Банско за класни стаи са приспособени специални помощения. Групите за една смяна са от 10-12 деца, като интензивните уроци по езика се преподават сутрин в рамките на 4 часа, когато малчуганите са най-активни.

В следобедните часове в програмата на децата са включени разходки в планината до природни забележителности като езерото Окото, Байкушевата мура, Бъндеришка поляна. Говори се само на английски.

Хотелири имат идея и проект в курорта да бъде изграден голям детски център, в който да се организират подобни международни лагери за деца не само от България, но и от чужбина. За да се изгради обаче базата, са необходими около 300 хиляди лева.Добави коментар