Човек Лего в космоса

59
Човек Лего в космоса

Двама младежи успяха да го изпратят на 24 километра

Двама юноши от Торонто успяха да изпратят фигурка от конструктор "Лего" на височина 24 км и да заснемат своя опит, като разпространиха филма в канадските телевизии и сайта за видеообмен YouTube.

Момчетата от Торонто закачили своя астронавт играчка, държащ канадското знаме, на метеорологичен балон, пълен с хелий, и го снабдили с четири видеокамери и мобилен телефон. Те оборудвали човекът от "Лего" с малък найлонов парашут, за да може да се върне безаварийно на земята, съобщава обществената телевизия Си Би Си.

Полетът е продължил 97 минути. Камерите са функционирали добре, показвайки мини астронавта на фона на облаци и синьо небе, което с височината потъмнява, съобщи БГНЕС.

Балонът експлодирал на височина 24 км. Счита се, че космическото пространство започва на около 100 км височина. Човечето "Лего" е открито и то в добро състояние, благодарение на GPS-а на мобилния телефон, на около 120 км от мястото на излитането си.

Директорът на училището, в което учат 17-годишните Матю Хо и Асад Мохамед, потвърди "удивителния полет" на човечето "Лего" и въображението на двамата младежи.Добави коментар