Четиригодишен осъди цирк

51
Четиригодишен осъди цирк

Заради липсващ номер

Хлапакът Жетя Головин от бившата казахстанска столица Алмати осъди държавния цирк, съобщи в. "Время". Искът от името на сина е подала майка му Ирина Головина.

Момчето осъди цирка, защото не показало номера с дресираните лъвове и тигри, който бил обявена в афиша. То било много разстроено, когато представлението минало без този номер и решило, че майка му го излъгала.

Майката искала да й върнат парите от билета, а също да й се платят 900 000 тенге (около 6000 долара) като компенсация за морални щети. Първите две съдебни инстанции не удовлетворили ишците, но касационният съд застанал на тяхна страна.

Той постановил, че държавният цирк е нарушил закона за защита на потребителите, посочва БГНЕС. Според съдиите администрацията на цирка е трябвало своевременно да предупреди за промяната в цирковата програма, за да имат зрителите избор дали да отидат на представлението или да върнат билета.

Размерът на компенсацията обаче е бил намален 30 пъти до 30 000 тегне (малко над 200 долара). "Въпросът не е в парите, а в справедливостта. Разбирате ли, аз, като майка, загубих доверието на сина си", сподели Ирина Головина пред изданието.Добави коментар