Болница за играчки

121
Болница за играчки

Предназначена само и единствено за кукли

В Португалия децата могат да се радват на любимите си кукли и плюшени играчки за по-дълго време. Дори те да са участвали в безмилостна игра и да са повредени, в Лисабон има специализирана болница, която да разреши този проблем.

Болницата в Лисабон е предназначена само и единствено за кукли. Тя отваря още през 1830 г. и оттогава действа по един и същи начин. Разбира се, през годините куклите са се променили, но това не пречи в поликлиниката да постъпват от едновремещните картонени кукли, през порцеланови кукли, та чак до модерните барбита.

На входа на болницата има брояч, на който е изписано колко са заетите и свободните легла. След постъпването си в болницата куклите се поставят в различни отделения - т. нар. работилници. Всяка работилница си има име, което се позовава на "лечението", което се извършва там.

Първо куклите се подлагат на пластична хирургия, където специалистите разресват косите им и боядисват лицата им. След това се помага на тези с по-тежки травми, получени от безпощадни игри.

За тях са предвидени "трансплантации" на крака, ръце и глави във всички форми и размери. Куклите, които са изоставени от собствениците си, се излагат в специална стая, която е отворена за посещения.Добави коментар