Билингвална система на обучение в Американо-английската академия

177
Билингвална система на обучение в Американо-английската академия

Това е иновативна услуга за ученици, чиито приоритет е отличното усвояване на английски език и подготовката за продължаващо обучение в чужбина

От предстоящата учебна година Американо-английската академия предлага уникална възможност за паралелно обучение по две програми – американска и българска.

Това е иновативна за българския образователен сектор услуга, предназначена да задоволи потребностите на ученици, чиито приоритет е отличното усвояване на английски език и подготовката за продължаващо обучение в чужбина или България.

Проектът се реализира съвместно с Частно средно общообразователно училище с чуждоезиков профил „Абрахам Линкълн“ и е плод на усилията на българо-американски екип от образователни  експерти.

За учебната 2015/16 година се  записват деца за предучилишна подготовка и ученици в I-и до VIII-и клас включително.

Образователни стандарти
Предлаганата билингвална програма интегрира най-доброто от американската и българската образователни системи. Изградена е в пълно съответствие с българските държавни образователни изисквания, утвърдени от  МОН,  и същевременно  покрива   американските образователни стандарти Common Core.

Обучението в американската програма се провежда изцяло на английски език по утвърдени методики на McGraw-Hill и Нolt McDougal, като курсът по математика се базира на Saxon Math.

Удостоверения и сертификати
За всеки завършен клас и етап на обучение учениците получават легитимни български и американски документи. Завършват средно образование с две дипломи – американска и българска.

Материална база и сграда
Новата модерна сграда на Американо-английската академия е носител на първа награда от Национален конкурс „Сграда на годината“ 2014 в категория „Образование“.

Разположена е в екологичния район на с. Лозен, с удобен достъп от бул. „Цариградско шосе“ и южната дъга на  „Околовръстен път“ - София. Сградата беше открита през октомври 2014 г. от кмета на Столична община Йорданка Фандъкова.

Акредитации и лиценз
Американо-английската академия е акредитирана от международните акредитационни агенции Accreditation International, National Council for Private School Accreditation (NCPSA) и Middle States Association – Commission on Elementary and Secondary Schools.

Частно средно общообразователно училище с чуждоезиков профил „Абрахам Линкълн“  е лицензирано със заповед № РД 14-74/30.06.2010 г. на министъра на образованието, младежта и науката (ДВ, бр. 56 от 2010 г.).

Важни факти
Американо-английската академия е основана в София през 1992 г., като едно от първите интернационални училища в България
Обучава ученици от 32 различни националности
Детска градина – 3 до 6-годишни
Средно училище – I до XII клас
Интернационален преподавателски екип
Малки класове – до 20 ученика
Индивидуален подход и лично отношение към всеки ученик
Нова модерна училищна сграда в екологичен районДобави коментар