Библиотеките се превръщат в класни стаи

18
Библиотеките се превръщат в класни стаи

Освен в музеите и художествените галерии, учебни занятия ще могат да се провеждат и в библиотеките

Освен в музеите и художествените галерии, учебни занятия ще могат да се провеждат и в библиотеките, предвижда третото споразумение за сътрудничество между МОН и Министерство на културата, което подписаха министрите Красимир Вълчев и Боил Банов в Националната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий".

"Комуникативните умения се формират с четене и дори самото посещение в библиотека може да променя отношението към четенето, към знанието", коментира Вълчев. Той определя библиотеката не само като източник на информация, а като място, където едно дете да се научи да търси, да извлича информация и да формира комуникативни умения.

Вълчев допълва и че миналата година е финансирано посещението на около 7000 деца в различни културни институции и постановки, съобщава вестник Стандарт. "Тази година ще разширим програмата като добавим и библиотеките".

Според Банов, "възможността, дадена на българските ученици да ползват библиотеките като свой дом, е изключително важна за националното съзнание, за просперитета ни, важна е за бъдещето".

Добави коментар