Безплатни заминания в столично училище

48
Безплатни заминания в столично училище

Има курсове по здравословно хранене и оцеляване, наред със спортните занимания

Безплатни спортни занимания през лятото организират от столичното 143-то основно училище. От 8:30 ч. сутринта дворът на школото е пълен с деца, които спортуват. Но не само - имат часове по български и английски език, и по математика.

"Лятната ни програма е от 15 юни до 15 септември. Спортните занимания са абсолютно безплатни. Провеждат се всеки ден от понеделник до петък. Има предварителна яснота колко деца ще дойдат, но всеки, който дойде извънредно, е добре дошъл", разясни директорът на училището Ирена Дойчинова, цитирана от ТВ7.

"Много ми е интересно на училище през лятото. Идваме да си играем и много се забавляваме", сподели третокласничката Виктория. Васил, който участва в курс по здравословно хранене каза, че ги учат "да не ядат боклуци и да не пият коли".

Участничка в клуба по оцеляване обясни, че участва, защото е много интересно. "Учат ни как да познаваме билките и гъбите, как да палим огън и да оцеляваме сред природата", поясни момичето.

Наблюденията на 28-годишния преподавател Георги сочат, че децата са щастливи, когато имат млади преподаватели. "Възможно е и деца от други училища да посещават заниманията, но нека дойдат един ден предварително, за да можем да им осигурим занимания", призова Дойчинова.Добави коментар