Безплатни спортни занимания

95
Безплатни спортни занимания

По традиционни и атрактивни спортове

Всички ученици на възраст между 7 и 11 години с огромното желание да се научат да плуват, могат да се възползват сега от безплатната програма на спортното министерство.

Целта е да се намали мрачната статистика за броя на гръбначни изкривявания и наднормено тегло при децата, съобщи БНТ.

"Винаги, когато дойдат ваканции, в медиите се появяват, за съжаление, различни инциденти за удавяне по водните басейни и това е един от начините, освен да подобрим здравето на децата, да ги предпазим от такива случващи се инциденти", заявиха от спортното министерство.Проектът за занимания през ваканциите обхваща ученици от 1 до 12 клас отново на територията на цялата страна. Младежите могат да избират между 48 вида спорт.

Освен традиционните спортове, министерството предоставя възможност и за по-атрактивни и модерни занимания - бейзбол, софтбол, ръгби, конна езда, шортрек, фигурнопързаляне, хокей на лед, голф и снукър.

Все още не е късно да се включите безплатно в практикуването на любимия ви спорт. Пролетната ваканция може да даде старт на бъдещите спортни надежди на България. Повече информация ще намерите на сайта на министерството.Добави коментар