Безопасни бански за децата

183
Безопасни бански за децата

Проверяват и надуваемите играчки

Преди началото на летния сезон най-купувани по Черноморието са банските костюми и надуваемите играчки. Проверява се дали поясите и надувните дюшеци имат инструкция за ползване на български език, посочено ли е указание за възрастта, под която не може да се ползва от деца, както и произхода на стоката.

За да бъдем спокойни за безопасността на децата си при избора на плажни стоки, е необходимо да се интересуваме от тази информация, а не само за цената, съветва Нова телевизия.

Рисков продукт са банските костюми за момиченца на възраст до 7 години. Горната част на костюма трябва да е задължително с пришити презрамки. Въпреки изискването на КЗП детски бански за момиченца под 7 години да нямат връзки, се оказа, че в Слънчев бряг такива се продават.

Интересното е, че и двата модела бански са произведени от български фирми. Но изборът да осигурим безопасност на детето си е в самите нас.

От комисията припомнят, че информация и снимки за всички продукти, които са опасни за децата ни и самите нас, са качени в интернет страницата им. Ако край морето нямаме достъп до интернет, най-добре е да търсим информация върху самия продукт, за да може почивката ни да бъде наистина такава.Коментари

Коментар: 1
ApQimDteNhAQg

nZnV7B I really enjoy the blog.Thanks Again. Cool.

Този коментар е цензуриран!
Ако искаш да го прочетеш натисни ТУК.


  • 1

Добави коментар