Без междусрочна ваканция

71
Без междусрочна ваканция

Учители и ученици негодуват

Тази година първият учебен срок свършва на 6 февруари – понеделник, а вторият започва още на следващия ден. Ученици и учители негодуват срещу решението на министерството на образованието да ги остави без ваканция.

Основният птоблем идва от това, че в понеделник децата трябва да са до седем часа вечерта на училище, а във вторник да бъдат от 7 сутринта. Рязката промяна създава излишен стрес, според специалистите.

И учители, и ученици са на мнение, че преходът е трябвало да се случи със съботата и неделята преди това, съобщи bTV. Децата няма да могат бързо да привикнат към ранното ставане, а учителите няма да могат да подготвят вeчерта материала, който трябва да предадат сутринта.

Между двата срока се провежда и педагогически съвет, нанасят се срочните оценки в бележниците на учениците, което изисква време. За учителите решението е толкова абсурдно, че подозират, че в министерството са гледали миналогодишния календар, когато 7-ми февруари беше понеделник.

От министерството обясниха, че се ръководят от броя учебни дни, които законът постановява за всеки срок. От ведомството акцентират на новата зимна ваканция в края на февруари, която позволява равномерно редуване на почивка и натоварване.Коментари

Коментар: 1

това е върха на сладоледа - в понеделник децата са втора смяна а в вотрник първа


  • 1

Добави коментар