Бебето в цифри

451
Бебето в цифри

Виж какво казва математиката за новородените

10% от теглото си губи новороденото веднага след раждането. Загубеното се възстановява след около седмица.

11 сантиметра - с толкова се увеличава обиколката на главата на бебето през първата му година. Половината от тези сантиметри мъникът добавя още в първото тримесечие.

20 минути е препоръчителната дължина на кърменето. Така бебето ще получава повече от "първоначалното" мляко, в което се съдържат голямо количество въглехидрати.

22 градуса е най-добрата температура за отглеждане на новороденото. Влажността на въздуха не бива да бъде над 60%.14 часа дневно спи бебе на четири месеца. В първия си месец новороденото прекарва в сън около 17 часа.

60 сантиметра е оптималното разстояние, на което бебето може да фокусира предмети през втория месец от живота си. То вече разпозвава и лицето на майка си.

12 месеца е оптималното време на съхранение на кърма във фризер. Това трябва да става при температура минус 18 градуса. Размразява се в хладилник.

38 градуса е температурата, при която педиатрите препоръчват даването на температуропонижаващи лекарства. Без значение колко показва термометърът, консултацията с лекар е задължителна, когато детето е под една година.150 мл на хранене приема бебето през петия се месец. В този период то си хапва по 6 пъти на ден.

200 грама - с толкова повишава теглото си детето след осмия месец ежемесечно до навършването на годинка. Когато навърши 12 месеца, то трябва да е утроило килограмите си.Коментари

Коментар: 1

  • 1

Добави коментар