Бебенца в малките общински болници спасява кампанията Капачки за Бъдеще

42
Бебенца в малките общински болници спасява кампанията Капачки за Бъдеще

Преди година и половина никой не вярваше, че Мартина Йорданова и Лазар Радков ще успеят да постигнат нещо със събиране на пластмасови капачки.

Малко хора знаят, че всяко десето дете в България се ражда недоносено. Още по-малко хора знаят, че повечето болници в малките населени места разполагат с кувьози от 90-те, 80-те, а някои дори от 70-те години на миналия век.

И тук “разполагат” не е правилната дума, защото повечето от тези кувьози са амортизирани или направо неработещи. А това поставя в риск здравето на недоносените деца.

Преди година и половина никой не вярва, че Мартина Йорданова и Лазар Радков ще успеят да постигнат нещо със събиране на пластмасови капачки. Днес обаче тяхната кампания “Капачки за Бъдеще” вече е събрала и рециклирала близо 70 000 кг пластмаса, а с парите е закупила осем (8) кувьоза!!! Шест вече са дарени на болниците в Червен бряг, Чирпан, Ботевград, Нова Загора, Троян и Кнежа (бел. в Кнежа ще бъде дарен тази събота на 06.04) и още два предстоят да намерят своя нов дом, където има най-голяма нужда от тях.

Новините за успеха на кампанията бързо се разпространяват и десетки български градове и села се включват като в настоящия момент “Капачки за Бъдеще” има 326 доброволни пункта в 107 населени места.

В допълнение към това редица градове решават да станат домакини на следващото голямо събиране на капачки и на 07.04.2019, неделя, жителите на Плевен, Велико Търново, Варна, Враца, Шумен и Пазарджик ще могат да предадат своите капачки на локално организирани събирания в полза на болниците в малките населени места.

Събитието ще се проведе на 07.04.2019 (неделя) между 10:00 и 14:00 в/ъв:

> Варна < - на външния паркинг на Varna Mall

> Враца < - пред стадион "Христо Ботев"

> Плевен < -  паркинга на м-н МЕТРО

> Шумен < - Шоурум Прего, ул. "Васил Левски" 6

> Велико Търново < - кафе-бар Галерията, (зад сградата на Художествена галерия Борис Денев, над п-к Конниците)

> Пазарджик <-  Професионална гимназия по строителство и архитектура
Научете повече от събитието има във Facebook

Организаторите вярват, че от тази кампания ще се съберат средства за поне още четири (4) кувьоза, които да подменят старата и амортизирана апаратура в още четири малки общински болници.

И това май е една от малкото или дори единствената кауза, която обединява цяла България и особено големите градове в помощ на малките и най-нуждаещите се населени места. И със сигурност една от малкото със 100% прозрачност и която дарява 100% от събраните средства и НЕ плаща никакви хонори на никого, понеже се движи изцяло и само от доброволци.

Научете повече за каузата “Капачки за Бъдеще” от страницата им във Facebook - https://facebook.com/kapachkizabudeshte/


Добави коментар