Бебе почина след лечение

122
Бебе почина след лечение

От болницата в Разград коментираха, че детето е лекувано по всички изисквания

Момиченце на 5 месеца е починало в дома си в село Голям Поровец два дни, след като е било изписано от МБАЛ в Разград съобщи говорителят на ОДМВР Илиана Георгиева. Бебето прекарало в болница от понеделник до петък, вчера още не се знаеха причините за смъртта на детето.

5-месечната Сезен била приета на 9 март в разградската болница след оплакване на родителите й, че диша тежко. Изкарала за лечение в болницата пет дни и на 13 март я изписали. В неделя сутринта обаче Сезен издъхнала в дома си. Момиченцето е седмото дете в семейството на Метин и Хафизе Мехмед и според съселяни на двамата, родителите се грижели добре за децата си. Бащата работел в кравеферма в Лудогорци, получавали и детски.

Случаят можело да не стигне до полицейските хроники, ако не било едно стечение на обстоятелствата - преди време починал личният лекар на детето и сега нямало кой да издаде смъртен акт. Наследникът на джипито отказал да подпише смъртен акт без да разполага с документацията от лечението в Разград и полицейски протокол. Така се стигнало до сезиране на полицията вчера предиобед, съобщи вестник "Монитор".

Бебето е изписано от лечебното заведение в много добро състояние, обяви вчера директорът на МБАЛ - Разград д-р Марин Керчев. Диагнозата, с която е приета Сезен, е била “гастроентерит”, детето е било докарано с линейка. По клинична пътека се предвиждало тридневно лечение, но лекуващата лекарка д-р Росица Костадинова оставила момиченцето още един ден. Причината била, че родителите може да нямат пари да купят лекарствата за следболнично лечение.

Трупът е откаран за аутопсия в МБАЛ-Разград, уведомен е окръжният прокурор, а по случая има образувано досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост, обясни говорителят на полицията. В неделния следобед стана ясно, че според данните от аутопсията Сезен е починала вследствие двустранна бронхопневмония.

От болницата твърдят, че детето е лекувано по правилата на добрата медицинска практика и е било изписано с много добри кръвни показатели. Такива бяха и първоначалните твърдения на ръководството на МБАЛ-Разград след смъртта на 8-годишно момченце в края на миналата година. В крайна сметка обаче тогавашният директор Гечо Жеков беше принуден да подаде оставка на 5 януари и на негово място беше назначен Керчев.Добави коментар