Бебе осъди община за забавачка

126
Бебе осъди община за забавачка

Оспорваха в съда критериите за прием

Момченце, родено на 17 юни 2011 г., спечели дело в Административния съд в София срещу решение на Столичния общински съвет, съобщи вестник "Стандарт".

Малолетното чрез родителите си оспорва в съда критерия, според който в правилата за приемане на деца в общинските ясли и детските градини в София се дава предимство от 3 точки на всяко хлапе, което има поне един родител, баба или дядо, работещи в общинска забавачка.

Според магистратите, това представлява форма на пряка дискриминация. Съдиите смятат, че този критерий поставя в по-благоприятно положение определена група деца на базата на роднинска връзка.

Те са записали в мотивите си, че при повече желаещи за постъпване в детските заведения от свободните места следва да са налице критерии за прием, които не поставят в неравностойно положение децата едно спрямо друго.Коментари

Коментар: 1

Я!А бе то кога е имало нещо което започва с равен старт? Сега се очаква някое бебе да осъди България за дискриминация,че му се отнема детството.Защо разрешаваме на някакви не любещи собствените си внуци баби да определят детството и живота на всички деца в България?Ако не обичаш собственото си дете не мрази чуждите!


  • 1

Добави коментар