Българчета втори в света

41
Българчета втори в света

На олимпиада по математика

Четирима шестокласници от Природоматематическа гимназия "Акад.Никола Обрешков" - Бургас се върнаха с четири сребърни и четири бронзови медала от Световното първенство по математика в Китай. Четирите сребърни отличия са от отборното класиране, а бронзовите - от индивидуалното, съобщи bTV.

Виктор Станчев, Мария Делякова, Атанас Янков и Костадин Гаров от ПМГ "Акад. Никола Обрешков" – Бургас започнали подготовката си още през март с помощта на всички преподаватели по математика в гимназията.

Пет медала пък е спечелил българският отбор на международната олимпиада по физика в Банкок, Тайланд, състояла се от 10 до 18 юли, съобщиха от Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Призьорите са Момчил Молнар от МГ-Русе и Катерина Найденова от ПМГ-Казанлък, получили сребърни медали; Константин Гундев от ОМГ-Пловдив, Александър Скляров и Йордан Йорданов – от ПМГ-Казанлък, получили бронзови медали.

Ръководители на младежите са доц. Виктор Иванов и доц. Мирослав Абрашев, преподаватели във Физически факултет на СУ.Добави коментар