Българчета в Макартни академия

39
Българчета в Макартни академия

Мариан Бачев ще учи децата на актьорско майсторство

30 български деца от 4 до 19 години вече са записани и ще започнат занимания в Академията за сценични изкуства LIPA 4:19, пише в. „Монитор”. Това е българският филиал на основаното от бийтълса Пол Макартни училище за талантливи деца. За представянето на филиала у нас присъства и артдиректорката на Ливърпулската школа Кери Уоткинс.

Организаторите споделят, че има солиден наплив от желаещи хлапета, които искат да се занимават с танци, пеене и сценични изкуства. Кандидатите са от Бургас, Варна и други градове. Таксата за по-малките – от 4 до 16 години, ще е 180 лв. на месец. За каките и батковците до 19 години родителите ще трябва да отделят със сто лева повече. Повече информация може да се намери на интернет адреса на школата lipa-bg.com.

Децата ще бъдат обучавани не в едно изкуство, а комплексно. И затова са избрани хора, които играят, пеят и танцуват. Артдиректор на школата е режисьорът Борис Панкин, а сред учителите блести актьорът Мариан Бачев.

Самата Кери Уоткинс ще се появява веднъж годишно (и изненадващо) в академията, за да проверява какво са научили децата и как върви работата на преподавателите. Различните възрастови групи ученици ще имат вътрешни изпити в края на годината. А отличниците ще имат шанса да отидат на лятно гостуване в Ливърпул.

Родните преподаватели вярват, че тези от децата, които проявяват най-голям напредък в заниманията си, ще бъдат следващите български звезди - било в театъра, музиката или танците.

Включи се в анкетата на dete.bg и woman.bg
Коментари

Коментар: 4
1zqjzp'"(){}:/1zqjzp;9

Коментар: 3
Коментар: 2

1zqjzp'"(){}:/1zqjzp;9

Коментар: 1

  • 1

Добави коментар