Аборти в ранна възраст

294
Аборти в ранна възраст

Всеки девети аборт е направен от тийнейджър

България е на 15-то място по аборти на момичета под 20 години с 10.7%. Това показва изследване, проведено в 22 страни. Средният процент за страните от Европейския съюз е 12%, показва статистиката, публикувана в британски медии и цитирана от Нова телевизия.

Почти 25% от всички аборти във Великобритания са направени от момичета под 20-годишна възраст, показва проучване. Шокиращите цифри, съставени от ЕС, показват, че британските тийнейджърки прекратяват нежелана бременност далеч по-често от европейските им връстнички. Резултатите пробудиха безпокойство относно достъпа до противозачатъчни средства и сексуалното образование на децата в училище.

Докладът показва цифри за 2008 г., останали почти непроменени и до днес. През годината във Великобритания са направени 1.2 милиона аборта, което е равно на населението на страни като Малта и Кипър. Най-много аборти има в Белгия 25.2%, следвана от Великобритания с 22.1% , Дания (17,6%), Финландия (14.4%). След тях се нареждат Франция, Естония, Испания, Унгария, Португалия, Германия и Румъния.

След нас с по-малък брой аборти са Словения, Италия и Полша, а на последно място е съседката ни Гърция с 4.1%. Статистиката показва, че в ЕС всеки девети аборт е направен от тийнейджър. Сред жените над 35 най-малко прекъсвания на нежелана бременност има във Великобритания.Коментари

Коментар: 1
-----

Това е абсурдно! Образовайте децата си,за да знаят какво става когато не се използват презервативи или когато мъжът свърши в нея! Повечето не знаят,а при други е грешка на партниора!


  • 1

Добави коментар