90 българчета в лагер на НАСА

113
90 българчета в лагер на НАСА

Те ще преминат обучение за астронавти в космическия лагер Space Camp Turkey в турския град Измир

90 български ученици ще преминат обучение за астронавти в космическия лагер Space Camp Turkey в турския град Измир през 2014 година. Това стана ясно на официалното представяне на новата програма Space Camp Turkey 2014 г. на пресконференция в Интер Експо Център, София днес.

Събитието беше организирано от Центъра за творческо обучение, който е партньор на космическия лагер.

Над 400 участника от 22 области на България са преживели едноседмично космическо приключение в рамките на програмата до 2013 година. Следващата година ще бъде 11-та поредна от началото на българското участие в космическия лагер по програма на NASA.

Пред присъстващите директори, учители, спонсорски организации и участници от предходни години мениджърът на международните програми на Space Camp Turkey и лектор по проекта ЕДУ21 Толга Йълдъръм представи две нови програми на космическия център. "В Space Camp Turkey децата се учат как да станат учени и космонавти, но също и как да представят страната си.

Деца от различни страни работят в екип. Те учат как да разпределят времето си, да се справят с кризи и да комуникират помежду си.", обясни мениджърът. Програмата PSSP Europe за първи път дава възможност на училища от държави членки на Европейския съюз да партнират с лаборатории на NASA, обясни още той. От 2014 г. тя ще бъде активна и в България.Добави коментар