8 трика, с които ще накарате детето да пие повече вода

856
8 трика, с които ще накарате детето да пие повече вода

Двата основни начина да бъдат вашите деца здрави е да се уверите, че се движат достатъчно и пият много вода

Двата основни начина да бъдат вашите деца здрави е да се уверите, че се движат достатъчно и пият много вода.

Движението не е проблем за повечето. Много деца имат свръхенергия и е трудно да ги накарате да седнат. 

Водата, от друга страна, е проблем. Много деца не обичат да пият вода и се налага да прилагате различни трикове, за да ги накарате. Ето няколко идеи за това.

1. Купете забавни чаши. Оставете детето си да избере специална чаша, а след това нека тя да стане неговата специална чаша за вода. Винаги я оставяйте на място, където детето може да я стигне.

2. Ако чашата има картинка, поставяйте предизвикателства. Например – изпий толкова вода, че да стигне до обувките на Дора.

3. Замразете интересни форми лед. На пазара има много голям избор. Спрете се на тези, които биха харесали на детето ви.

4. Пуснете парче плод в чашата. Никога не знаете какво ще бъде вълнуващо за едно малко дете, така че може да опитате. Можете също да опитате да замразите малина в кубче за лед.

5. Купете шантава сламка. Има спираловидни, цветни, светещи, с интересни накрайници, с анимационни герои. Просто разберете коя е сламката, която ще накара малките да пият повече вода.

6. Научете детето да си сипва само. Ако имате хладилник с диспенсър за вода, дайте му свобода да си налива само. Няма да повярвате колко голям ефект има това.

7. Бъдете модел. Когато пиете вода, казвайте „Мммм, колко е вкусно! Обичам вода. Дава толкова сила и е толкова хубава!“

8. Гледайте пишканото. В началото може да е като игра, но кажете на детето, че в зависимост колко жълто е, може да определите колко вода е пило. Ако е тъмно жълто – водата е победител, ако е светло – жълто – то е победител.Добави коментар