8 съвета за безопасен сън

257
8 съвета за безопасен сън

От какво се нуждае и къде трябва да спи бебето

Ако искате наистина да спите спокойно, докато бебето ви се е сгушило в топлото одеяло в легълцето си, трябва задължително да направите няколко стъпки. Преди да започнете люлеенето и пеенето, хвърлете поглед върху обезопасителните мерки:

Използвайте твърд матрак: Най-безопасното място за вашето бебе е твърдият матрак. Когато бебета спят върху мека повърхност, като например дивана, е много по-голяма вероятността да се извъртят така, че да се самозадушат.

Второ, използвайте детско легло, кошара и т.н. Не използвайте шезлонги, люлки и други изделия за нощния сън.

Използвайте спално бельо по мярка. Единственото нещо, от което се нуждае бебешкото легло, е чаршаф по мярка и подходящо одеяло. Не са ви необходими възглавници.

Дръжте детето далеч от собственото си легло. Може да е привлекателна идеята да приспите детето в прегръдките си, докато и вие правите същото, но това е вероятно най-опасната мисъл, която се върти в момента в главата ви. Съществува риск да заспите толкова дълбоко, че да не усетите как притискате детето или пък го увивате в собствените си завивки.Осигурете визуален контакт. Дали леглото на бебето ще е във вашата стая или в съседната, осигурете визуален контакт – чрез видео монитор, например.

Облечете бебето в една дреха. Не навличайте детето преди сън. Използвайте една топла дреха. Винаги подбирайте дрехи, които не създават неудобство и които не пристягат тялото на бебето.

Проверете температурата в стаята. Претоплената стая не създава условия на здравословен сън. Може да ви се струва, че детето е крехко и мъничко и се нуждае от по-висока температура в стаята, но не е така.

Поставете детето да лежи по гръб. Когато спи, бебето винаги трябва да лежи по гръб – така се избягват случаи на внезапна смърт.Добави коментар