8 ползи, които дава ябълковия оцет на децата

544
8 ползи, които дава ябълковия оцет на децата

Много жени включват ябълковия оцет в здравословната си диета

Много жени включват ябълковия оцет в здравословната си диета. Но дали той няма да е полезен и за децата ни? Все пак това е универсално средство и лекува дузина заболявания- от първи симптоми до гъбички.

Ето още ползи, които носи той за децата ни.

1. Богат източник на хранителни вещества

Ябълковият е богат на разнообразни хранителни вещества, от които вашето дете може да се възползва. Той съдържа витамин А, С, В6 и повече от дузина минерали, които помагат на децата да се борят с инфекциите и болестите. Освен това е добър източник на мед, манган, калций, калий и фосфор. Дори лекият дефицит на тези минерали може да попречи на растежа и развитието.

2. Лекува настинка и кашлица

Киселите свойства на ябълковия оцет ще спрат на грипа и простудните микроби да атакуват носа и гърдите на вашето дете. Дайте му две чаени лъжички при първи симптоми, за да предотвратите развитието.

3. За лечение на млечница

Силните противогъбични свойства на ябълковия оцет могат да помогнат за лечение на инфекции като млечница. Млечницата може да засегне дори малчуганите на няколко месеца. За по – голямо дете направете гаргара от 40% ябълков оцет и 60% вода. Ако имате бебе, нанесете разтвора по езика и бузите му с помощта на памучен тампон.

 4. Укрепва имунитета

Ябълковият оцет е отличен източник на каротеноиди и бета-каротин, два от най-мощните антиоксиданти. Те неутрализират вредните свободни радикали, които отслабват имунната система, правейки детето уязвимо към заболявания.

5. Лекува бактерии, пренасяни с храна

Антимикробните свойства на ябълковия оцет също могат да лекуват хранителни отравяния и други заболявания, пренасяни с храната. Ако подозирате за подобен проблем, дайте смес от 2 чаени лъжички ябълков оцет с чаша вода.

6. Предотвратява астма

Ябълковият оцет е полезно решение при хрипове и астма. Проучванията показват също, че антиоксидантите намаляват възпалението на дихателните пътища, намалявайки риска от астма при деца с 20%. Добавете една супена лъжица ябълков оцет към чаша студена вода и накарайте детето да изпие половината от сместа за период от 30 минути. След 30 минути да изпие останалата смес на глътки. Ще забележите значително намаляване на хриптящата кашлица.

7. За по – мека коса

Ябълковият оцет ще съживи косата и ще я направи по - мека и блестяща. Киселинността на ябълковия оцет балансира нивото на pH, лекува въшки и пърхот. Смесете 1 супена лъжица ябълков оцет с 1 чаша филтрирана вода и напръскайте обилно косата. Измийте след 30 минути.

8. Повишава настроението:

Добавянето на половин чаша ябълков оцет към топлата вода във ваната има терапевтични ползи за вашето дете. Той не само ще очисти и детоксикира тялото, но и ще повиши настроението и ще му помогне да се отпусне.Добави коментар