7 признака, че детето има силен характер

5317
7 признака, че детето има силен характер

Понякога детето не е непослушно, поведението му значи друго...

Смятате, че детето ви няма все още изграден характер? Може би грешите! Предлагаме ви 7 признака, че детето не само има характер, но и той е доста силен.

1/ Имат собствено мнение

Ако детето има свое мнение по някои теми, то е различно от това на родителите му и не се бои да го изразява, то то определено е с характер. Какво да правите? Старайте се да го изслушвате. Детето трябва да усеща, че неговото мнение има значение.

2/ Пробват всичко

Децата, които имат силен дух, стигат до крайности. Майката казва, че водата е студена, а то веднага потапя ръка, за да се увери. Този тип деца следват своите желания и не се боят от новите неща.

3/ Бързо променят дейностите и бързо се увличат

Само възрастните имат нужда понякога от пренастройване, за да започнат да правят нещо. Децата са бързи.

4/ Много аргументи

Често те са налице на 3-годишна възраст. Тогава децата искат да знаят много и да видят всичко, да узнаят всички отговори. Последните, разбира се, може и да не съвпадат с реалността. Родителите знаят обаче, че фантазиите не са вредни за детето и не го ограничават.

5/ Слушат, но правят нещата по своему

Силните деца винаги правят нещата по своя начин. Това ги снабдява със самостоятелност.

6/ Имат усещане за правилно и неправилно

Доколкото тези деца искат да правят нещо, с което са съгласни, те не се боят да се борят за това, в което вярват.

7/ Обичат да проверяват къде са границите

Вашето дете не се опитва да ви изкара от нерви. То е енергично, което е различно от непослушно. То се стреми към приключения и изучаване на себе си. Не иска пасивно да седи и да позволява на света да го отминава.Добави коментар